2314-ЈAHORINA-а-d-OLIMPIЈSКI-CENTAR-Pаlе

O nama

Zadovoljstvo nam je da vam predstavimo Jahorinu, snježnu ljepoticu, planinu koja je 1984. godine bila domaćin 14. zimskih olimpijskih igara, a koja je i danas jedan od najvećih skijaških i zimskih turističkih centara na Balkanu.

Jahorina je od Sarajeva udaljena svega 28 km, a sa glavnim gradom BiH i opštinom Pale povezuje je odličan asfaltni put koji je potpuno rekonstruisan i redovno se održava u zimskom periodu. Kad stignete na planinu dočekaće vas preko 20 kilometara uvijek odlično pripremljenih skijaških staza sa 4 ski-lifta i 4 dvosjeda koja svakog sata mogu da prevezu 7 500 skijaša. Ovim stazama i vertikalnim transportom gazduje Olimpijski centar Jahorina, koji će vam ponuditi mogućnost da u našim ski-rentalima u blizini staza iznajmite adekvatnu opremu za skijanje. Uz to, naši profesionalni instruktori skijanja za samo pet dana naučiće vas da potpuno uživate u čarima skijanja i drugih zimskih sportova. Za one koji žele da uživaju na snijegu i noću, kao posebnu atrakciju svakog utorka i četvrtka od 19 do 22 časa preporučujemo noćno skijanje na najljepšoj jahorinskoj stazi Poljice.

U sastavu Olimpijskog centra tokom cijele godine radi hotel "Bistrica", koji se nalazi na 1650 metara nadmorske visine i raspolaže sa 156 komfornih soba i 8 apartmana sa telefonom, satelitskom televizijom i prekrasnim pogledom na cijelu planinu. Hotel, koji je označen sa četiri zvjezdice, može se pohvaliti izvanrednom nacionalnom kuhinjom i restoranom po principu švedskog stola, kafe-barom, kamin-salom, salama za poslovne sastanke i održavanje seminara, te tavernom za kongrese i druge velike skupove. U sportsko-rekreacionom dijelu, "Bistrica" raspolaže i vlastitim zatvorenim bazenom, saunom, fitnes centrom, bilijar-salom i salom za stoni tenis. U ljetnom i jesenjem periodu sportistima i sportskim klubovima "Bistrica" nudi i vlastiti travnati fudbalski teren, kao i teren za košarku, sto, uz druge pogodnosti koje pruža planinski ambijent, omogućava idealne uslove za pripreme vrhunskih sportista. Onima koji vole šoping, u "Bistrici" mogu posjetiti prodavnice skijaške odjeće i obuće, slatkiša i suvenira. Do "Bistrice" se lako dolazi, hotel ima vlastiti parking, a do prvih ski-liftova i staza potrebno vam je svega nekoliko minuta. Olimpijski centar Jahorina tokom zimske sezone nudi vam i mogućnost smještaja u pansionu "Poljice", koji se nalazi u podnožju skijaške staze, i raspolaže sa 8 soba, nacionalnom kuhinjom i restoranom.

I na kraju izdvajamo riječi Dr Ljube Mihića iz knjige "Jahorina i Trebević": "Dakle, za skijaše, planinare, alpiniste, a pogotovo za ljude kojima je potreban odmor za jačanje zdravlja, za sve njih Jahorina mjesta ima u toku cijele godine. Ne zna se kad je Jahorina za čovjeka privlačnija: zimi kao sniježna ljepotica ili ljeti kao cvjetna bašta puna mirisa i zelenila. Posjetite Jahorinu i uvjerite se u ljepote prirode koje nismo mogli perom opisati, njih može čovjek samo vidjeti, doživjeti i u njima uživati, svak na svoj način."
Kategorije:
Kanton:
Republika Srpska
Općina:
Pale
Mjesto:
Pale
Adresa:
Јаhоrinа bb

Status korisnika

  • Besplatni korisnik

Ocjene

  • Plaćanje:
  • Podrška:
  • Rokovi: